Хърватия победи с 2:1 Македония на стадион „Максимир” в Загреб, след като преживя срама да губи с 0:1 на полувремето.

Изненадващо Македония откри резултата в 38-та минута на мача, когато след нарушение на Дарио Шимич срещу Илко Наумоски реферът Плауц отсъди пряк свободен удар на 20-тина метра от вратата на Стипе Плетикоса. Гоце Седловски изпълни прецизно и прати топката в центъра на опразнената рамка.

През второто полувреме домакините излязоха решени да променят развоя на срещата и в 58-та минута Дарио Сърна успя за изравни от пряк свободен удар.

Само десет минути по-късно голмайсторът за Македония Седлоски получи втори жълт картон и бе изгонен, с което допълнително улесни работата на домакините.

Въпреки смените, който направи селекционерът Сречко Катанец, македонците така и не успяха да запазят точката след масирания натиск на Хърватия.

Той даде резултат едва в 88-та минута, когато натурализираният бразилец Едуардо Да Силва засече пас на Сърна и с левия крак прати топката в мрежата зад Николоски.

С трите точки Хърватия увеличи сериозно шансовете си за класиране на Евро 2008, докато за Македония задачата става все по-сложна.

Класирането:

Група E

Хърватия 13

Русия 11

Англия 8

Израел 8

Македония 7

Естония 0

Андора 0