Хърватия победи Швейцария с 2:1 като гост в приятелска среща, която се проведе на стадион „Кюбунпарк“ в Санкт Гален.

„Кръстоносците“ стартираха по-добре срещата и в 7-ата минута Рикардо Родригес имаше отлична възможност да открие резултата. Бранителя стреля по земя, но Доминик Ливакович направи страхотно спасяване.

В 23-ата минута отново стражът на Хърватия бе на правилното място. Марио Гавранович получи в наказателното поле и стреля дори без да погледне към вратата, но Лилакович отрази.

По-добрата игра на Швейцария даде резултат. В 31-ата минута Гранит Джака подаде към Марио Гавранович в наказателното поле и нападателят отблизо реализира.

Попадението активизира гостите и Хърватия погледна смело към вратата на домакините. В 42-ата минута равенството бе възстановено. Йосип Брекало вкара великолепен гол, след като стреля красиво от въздуха, а топката влетя в левия ъгъл.

Възпитаниците на Златко Далич постепенно успяха да пренесат играта в половината на съперника си в началото на втората част.

В 67-ата минута „ватрените“ направиха пълен обрат. Анте Будимир подаде към Марио Пашалич в наказателното поле и халфът на Аталанта отблизо реализира.

Швейцария се опита да възстанови равенството, но изстрел на Рубен Варгас бе спасен от Доминик Ливакович. Това бе и последното по-интересно нападение пред една от двете врати.