Отборът на Хърватия постигна изразителна победа със 7:1 при визитата си на Малта в световна квалификация.

Така „шахматистите” продължават да бъдат в борбата за първото място в своята квалификационна група заедно с тима на Русия, който по-рано също записа успех с 6:0 над Кипър.

В последния мач от групата Хърватия приема именно Русия, като двубоят ще бъде за първото място в групата, което ще осигури участие на победителя в Катар 2022, а загубилият ще трябва да мине през ситото на баражите.

Хърватия влезе в двубоя с Малта като абсолютен фаворит и очаквано не разочарова своите фенове. Резултатът в мач откри Андрей Крамарич още в 6-ата минута. Той се разписа още веднъж в мача в началото на второто полувреме. Въпреки ранната преднина, домакините се опитаха да отговорят подобаващо, вкарвайки след 14 минути игра, но голът бе отменен от ВАР заради засада. Гостите увеличиха преднината си с точен изстрел на Чалета Цар, за да дойде 31-ата минута, когато Марсело Брозович си вкара гол.

До края на мача гостите бяха абсолютни господари на терена и вкараха още пет безответни попадения, дело на Пашалич, Модрич, Крамарич и Ловро Майер, който вкара два.

Кръг преди края на борбата в квалификационна група H Русия води във временното класиране с актив от 22 точки, следван от Хърватия с 20. Именно двата тима ще определят разпределението на първите две места с мач помежду си в последния кръг. Следват тимовете на Словакия и Словения, които не излъчиха победител в своя мач, завършвайки 2:2. Последните две места са за Малта и Кипър, като и двата тима имат по 5 точки в актива си.