Хърватия разгроми като гост Андора с 6:0 в среща от квалификациите за Евро 2008 и по този начин със сигурност ще запази лидерското си място в група Е след изиграването и на останалите два мача от потока тази вечер.

Хърватите продължават победния си ход към финалите на първенството на Стария континент след успяха да се наложат и остават лидери с 23 точки, на пет пред Русия с 18 и Англия с 6, като тези две страни играят по-късно тази вечер помежду си. Другият мач от групата е Македония - Естония.

Головата фиеста в Андора започна още през първото полувреме. В 35-та минута Дарио Сърна откри резултата, като само до почивката паднаха още две попадения, дело на Петрич в 40-та и 45-та минута.

Господството на хърватите на терена продължи и през второ полувреме, като феновете на стадиона Ла Вела станаха свидетели на още три попадения, но в собствената им врата. В 49-та минута се разписа Нико Кранчар, а шест минути по-късно Едуардо да Силва покачи на 5:0.

Дори това не бе достатъчно на гостите, които в 64-та оформиха крайното 6:0 чрез Ракитич.

Като за капак – Гарсиа от Андора си изпроси червен картон и освен без желание, футболистите доиграха срещата и с човек по-малко. В крайна сметка аутсайдерът в групата Андора остава закотвен на дъното без нито една точка.