Бразилският нападател на Зенит Санкт Петербург Хълк заяви, че съдията Алексей Матютин е отправил към него расистки обиди. Това каза самият футболист пред журналистите след края на мача с ФК Краснодар, завършил 4:0 в полза на неговия тим.

"Никога не съм конфликти със съдиите. Просто го попитах как се отнася към тъмнокожите, а той ми отговори на английски: No like you, no like black. А после ми казва, че не говори английски език. И отрича пред хората. Как да не говори, като той така се обърна към мене. Аз нали го чух", ядоса се бразилският нападател.

По думите на бразилеца, този конфликт няма да му се отрази на кариерата в Зенит. "Отборът няма нищо общо с този случай. Просто е малко по-трудно да играеш в първенство, където съдиите усложняват нещата. И когато те казват, че не обичат чернокожи, това не е футболно решение", каза още Хълк.

По-рано бразилецът даде първото си интервю по този повод пред агенция Ройтерс, а самият съдия Матютин нарече всичко това провокация на трети лица. Според Валентин Иванов, който е бивш международен съдия и в момента началник на съдийската комисия, инцидентът е приключен, тъй като за него двамата не са се разбрали.

На пресконференцията след мача на Зенит с ФК Краснодар обаче португалският старши треньор на "синьо-белите" Андре Вияш-Боаш заяви, че поддържа Хълк и вярва на думите му./БТА