В четвъртък към 21,15 часа е хвърлена бомба в двора на семейната къща в Ниш на бившия нападател на националния отбор на Югославия и на Сърбия Драган Стойкович - Пикси. Няма ранени при експлозията.

Драган Стойкович, който в момента се намира в Япония и тренира местния клуб Нагоя, каза: „Не искам да обвинявам никого предварително. Малко е да се каже, че съм шокиран от това, което се е случило. Сега е ред на полицията да стигне до истината, защото това е в интерес на всички и особено в мой интерес“.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич каза, че се провежда разследване и засега няма повече информация във връзка с нападението. Министърът каза, че няма пострадали и няма материални щети при нападението.

В момента на експлозията на граната в къщата се е намирала само майката на бившия футболист - Десанка.

Камерите на семейната къща не се заснели момента, когато в двора е хвърлена ръчна бомба. Сестрата на Драган Стойкович - Пикси, каза, че бомбата е хвърлена от ъгъл, който не се покрива от камерите.

Лидия Павлович - говорителка на полицията в Ниш, каза: „Съобщиха ни за инцидента в петък следобед и веднага след това бе направен оглед. На мястото на експлозията се вижда кратер, а сега се разследват детайлите на инцидента“.

Къщата на Драган Стойкович - Пикси, се намира в крайния квартал "Пасия поляна" /кучешка поляна - бел. на пр./ на около три километра от Ниш.

Драган Стойкович бе президент на своя бивш клуб "Цървена звезда" в периода 2005-2007 година и имаше бурни отношения със запалянковците на популярния белградски отбор. През януари Пикси бе обиждан и изгонен от клубното кафене от привърженици на "Цървена звезда".

Драган Стойкович каза, че не е бил приет от запалянковците на "Цървена звезда", защото никога не им е позволявал "да правят политиката на клуба".

Драган Стойкович, известен с прякора си "Пикси", е смятан за един от най-добрите футболисти на бивша Югославия. Той бе звезда на "Цървена звезда" в периода 1986-1990 година, а след това премина в Олимпик /Марсилия/.