Свободните места в швейцарските хотели за европейското първенство вече са почти изчерпани, съобщават местните медии. Феновете, които имат намерение да посетят Цюрих, Берн, Женева и Базел по време на шампионата на Стария континент през тази година, ще срещнат сериозни проблеми с нощувките, ако вече не са си резервирали такива.

Привържениците, желаещи да усетят атмосферата на Евро 2008, можеха да разполагат с 31 000 места, като според представителите на департамента по туризъм в Швейцария, вече почти не са останали свободни стаи.

В хотелите в Берн вече има само около 2 000 свободни места, въпреки че прогнозите сочат, че се очакват между 60 000 и 120 000 посетители. Същото е положението и с останалите три швейцарски града.

В опита си да решат назряващия проблем, местните власти имат намерение да построят временни лагери за феновете, които да поберат около 18 000 души. Другият вариант е собствениците на жилища да подготвят стаи, които да отдават под наем. Нощувката във въпросния лагер ще струва между 25 и 80 швейцарски франка.

Положението с Австрия е същото, като още преди около месец оттам алармираха, че местата са нощувки са вече резервирани.