Нападателят на ЦСКА Хосе Луис Гарсес се разписа за националния отбор на Панама при загубата с 1:3 от Салвадор в квалификационна среща-реванш за световно първенство, зона КОНКАКАФ.

Панама поведе с гола на Гарсес в 14-а минута и дълго време водеше в резултата, но накрая допусна обрат и отпадна от следващата фаза.

Домакините от Салвадор обърнаха резултата с два гола на Елисео Кинтанила в 70-а и 83-а минути, а Луис Аная отбеляза скъпоценния трети гол в 87-а минута, с който Салвадор отстрани Панама с общ резултат 3:2 от двата мача.

След разочароващия мач, Хосе Гарсес трябва да се отправи към България, за да се присъедини към подготовката на ЦСКА на Боровец.

Финалистът от последното световно първенство Тринидад и Тобаго избегна сензационно отпадане в тази ранна фаза на квалификациите след победа с 2:0 като гост на Бермуда. Тимът на Тринидад и Тобаго, воден от колумбиеца Франсиско Матурана, загуби първия мач у дома с 1:2, но след успеха си на реванша се класира за групите на зона КОНКАКАФ с общ резултат 3:2. Дарил Робъртс и Стърн Джон бяха точни за гостите.

Отборът на САЩ нямаше проблеми срещу Барбадос и спечели и на реванша с 1:0 с гол на Еди Люис. Американците разбиха в първия мач с 8:0 и реваншът бе протоколен.

Квалификационни срещи-реванш за световно първенство, зона КОНКАКАФ:

Бермуда - ТРИНИДАД И ТОБАГО - 0:2

* Тринидад и Тобаго се класира за груповата фаза с общ резултат 3:2

САЛВАДОР - Панама - 3:1

* Салвадор се класира напред с общ резултат 3:2

Барбадос - САЩ - 0:1

* САЩ се класира напред с общ резултат 9:0

Гвиана - СУРИНАМ - 1:2

* Суринам се класира напред с общ резултат 3:1

КУБА - Антигуа и Барбуда - 4:0

* Куба се класира напред с общ резултат 8:3

Холандски Антили - ХАИТИ - 0:1

* Хаити се класира напред с общ резултат 1:0.

* Канада, Ямайка, Хондурас, Коста Рика, Мексико и Гватемала вече си осигуриха класиране за груповата фаза в зона КОНКАКАФ.