В петъчната вечер стартира сезон 2018/2019 в холандското футболно първенство - Ередивизи. Първият двубой беше между Цволе и Хееренвеен, който гостите спечелиха с 3:2. 

И този сезон спортната телевизия MAX SPORT ще предава най-интересните двубои от първенството, а този уикенд феновете на футболната игра ще имат възможността да изгледат три двубоя, които крият определена интрига. Три от най-добрите отбора, които ще се борят за титлата ще могат да бъдат наблюдавани от зрителите на MAX SPORT.

В съботния ден (11 август) от 19:30 часа вторият отбор от миналия сезон Аякс започва кампанията си с домакинство на Хераклес. Винаги в първите мачове от първенството всичко е възможно, но Аякс има предимство в преките мачове между двата отбора. През миналия сезон Хераклес изненада съперника си и го победи у дома с 2:1, но доминацията на тима от Амстердам е повече от отлична.

Аякс няма проблеми с контузени футболисти, а за гостите с контузия е Хардевелд, който ще пропусна срещата.

Двубоят стартира от 19:30 часа в ефира на MAX SPORT 2, а студиото преди двубоя започва в 19:00 часа.

Веднага след това от 21:45 часа един срещу друг излизат ПСВ Айндховен и Утрехт. Шампионите от миналия сезон стартират с тежък мач у дома. Утрехт завърши на петата позиция през миналия шампионат и ще се опита да затрудни домакините още в първата среща за сезона.

С контузия при шампионите е Лудквист, а за гостите аут са Йоостен и Макиенок. През миналия сезон "филипсите" постигнаха две категорични победи със 7:1 като гост и 3:0 у дома, но гостите ще искат да се реваншират пред феновете си.

Срещата е в програмата на MAX SPORT 2, а феновете на футбола щше могат да сравнят играта на Аякс и ПСВ само в рамките на няколко часа в съботния ден.

В неделния ден (12 август) отново в каналите на MAX SPORT зрителите ще могат да гледат и друг претендент за титлата - Фейенорд Ротердам. Ротердамци гостуват от 15:30 часа на Де Граафшап. Домакините се пребориха за място в елита и сега ще се опитат да се противопоставят на по-силния си съперник. 

За последно двата тима се изправиха един срещу друг в сезон 2015/2016 като и двете победи бяха за отбора на Фейенорд. Целта пред домакините този сезон е спасението, а Фейенорд със сигурност гледа към върха.

Гледайте най-интересните срещи от Ередизиви пряко в каналите на MAX SPORT, стартът е на 11 август. А в първия уикенд може да видите мачовете на три от тимовете, които ще се борят за шампионската титла на Холандия.