Холандската футболна федерация започна разследване на поведението на нападателя на Аякс Клаас Ян Хунтелаар, който критикува остро рефера на дербито с Фейенорд, завършило при резултат 2:2.

Аякс изпусна победата като гост на ротердамския гранд, след като малко преди края на двубоя Йон Дал Томасон вкара от съмнителна дузпа за крайното 2:2.

"Бях ядосан, защото ние играхме лошо, а рефера Браамхаар направи нещата още по-лоши. Той им даде дузпа в ситуация, която се случи на три пъти в наша полза, но той се страхуваше от публиката и им даде дузпата. Ужасно е, че рефера ни отне две точки. Освен това, той трябваше да даде червен картон на Хенк Тимер, който направи фаул срещу Леонардо. Явно е обаче, че той не бе способен да се справи с напрежението в такъв важен мач", коментира Хунтелаар.

Въпреки че разследването на Хунтелаар е вече факт, той вероятно няма да бъде наказан, тъй като случая е много близък с този на бившия треньор на Херенвеен Вербеек, сега наставник на Фейенорд, който бе глобен само с 500 евро за същото провинение през миналата година.