Националният селекционер на Холандия Марко ван Бастен ще направи няколко промени в състава си за двубоя срещу Словения в сряда.

„Лалетата” допуснаха грешка в мача срещу Румъния от група G, където е и България. Двата отбора завършиха наравно 0:0 и наставникът на холандците ще замени някои от титулярите си. Рафаел ван дер Ваарт ще се завърне в Хамбург по-рано от очакваното. Халфът се контузи по време на срещата в събота и няма да бъде на разположение на националния селекционер. На негово място най-вероятно ще се появи Кларънс Зеедорф. Вратарят на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Саар вече се възстанови от контузията на прасеца и ще замени Маартен Стекеленбург. Джон Хейтинга ще заеме поста на десен бек на Кю Ялиенс, а Деми де Зеув ще влезе на мястото на Ландзаат.

„Няма да променям всичко, тъй като вярвам, че футболистите ми няма да допуснат да играят по начина, по който го направиха в събота”, заяви Ван Бастен.

Ариен Робен и Уесли Снайдер пропуснаха днешната тренировка заради болки в колената.

Албания и Словения също направиха нулево реми в събота. В отбора на „скиорите” също ще има леки промени. Антон Злоган ще пропусне мача срещу Холандия, а на негово място ще се появи най-вероятно Фабиан Чипот (или Горан Сукало, ако се е възстановил дотогава от травма).

Вероятни състави:

Словения: Ханданович, Илич, Маврич, Йокич, Цезар, Сукало, Комац, Чех, Корен, Лаврич, Ракович

Холандия: Ван дер Саар, Хейтинга, Матийсен, Бума, Ван Бронкхорст, Снайдер, Де Зеув, Зеедорф, Хунтелаар, Бабел