Джовани ван Бронкхорст заяви, че е повече от радостен да се изправи срещу Световния шампион Италия в първия мач на Холандия от Група С на Евро 2008 тази вечер.

Играчът на Фейенорд има 78 срещи на сметката си за „оранжевите” и е най-опитният в състава на „лалетата”. Той заяви, че не се страхува от „адзурите” и от статута им на шампиони.

„Мисля, че това е добър мач, с който да започнем турнира. Разбира се, няма да ни лесно срещу Италия – Световен шампион от преди две години. От друга страна обаче, ние сме готови да се раздадем на 100 процента, за да постигнем добър резултат. Изпитваме голямо уважение към „адзурите” и към това, което са постигнали, но ще направим всичко възможно, за да вземем трите точки’, каза Бронкхорст.

„Италия е спечелила много титли, футболистите им играят за най-големите отбори в Европа, много са опитни. Няма нищо случайно, че са настоящите световни шампиони. Всеки един отбор, който се изправи срещу този тим, ще ми проблеми. Ние от друга страна сме напълно уверени преди началото на мача и ще излезем само за победа”, коментира още Джовани.