Наставникът на Русия Гуус Хидинк заяви, че Швеция е фаворитът в сблъсъка с неговия тим в мача от последния кръг на Група D. Двата тима излизат в своеобразен финал за единственото вакантно място за фазата на директните елиминации. Победата е задължителна за руснаците, докато на шведите им стига и равенство за да продължат в следващата фаза.

„Шведите са фаворити в този двубой”, каза Хидинк на пресконференцията преди мача. Той добави, че няма да прави съществени промени в състава си в сравнение с мача с Гърция, спечелен с 1:0.

„Предстои ни много тежък мач. Шведите наистина са много добър отбор. Искам моите футболисти, не само да покажат по-добра игра от предишния мач, а да играят по-зряло, да не допускат грешки”, заяви още Хидинк.

Всички играчи на Гуус Хидинк взеха участие в последната тренировка на тима, така че холандският специалист ще може да разчита да сглоби оптимално състава си.

В лагера на Русия надеждите на всички са свързани с две имена – това на наставника Гуус Хидинк и на завръщащата се звезда Андрей Аршавин. Руската преса припомня, че като национален селекционер Хидинк винаги е класирал тима си за директните елиминации на големи първенства – през 1996 и 1998 година с Холандия, през 2002-ра с Южна Корея и през 2006-а с Австралия. Футболните фенове в Русия се надяват това да стане и сега с техния тим.

Братушките очакват с нетърпение и завръщането на Андрей Аршавин – безспорният лидер на „Сборная”. До този момент руснаците изпитваха известни проблеми в предни позиции, като надеждите са именно футболистът на Зенит да ги реши. В същото време треньорът на Русия предупреди феновете да не очакват чудеса от него, защото все още нямал нужния игрови ритъм и едва ли ще започне като титуляр.