Холандският специалист Гуус Хидинк даде рецептата, по която работят в родината му специалистите, за да се раждат таланти там. Селекционерът на Русия посочи причините, които според него пречат на някои страни в Европа да развиват футбола си на високо ниво.

„Русия е голяма страна. Ако я сравните например с Холандия, ще видите, че в моята родина живеят 16 милиона души, но на всеки 3-5 години там се раждат големи и много талантливи играчи. Нашата страна е малка, но е много добре организирана. Точно това е необходимо на Русия”, каза треньорът.

„Трябва да се търсят талантливи младежи и те да бъдат обучавани със съвременни футболни стандарти. Трябва да се замислите за образованието на тези хора, които се занимават с децата. Така клубовете ще бъдат и много по-отговорни за националния отбор”, добави Хидинк.

Гуус Хидинк добави, че е много щастлив да работи в Русия: “Тук има страхотен колектив от открити и добри хора. Перспективите за развитие тук са добри, така че смятам да продължа работата си.”

“Ще бъда напълно доволен, само ако успеем да излезем от групата. За съжаление ние загубихме много важни точки в миналия мач. На Уембли не изпълнихме това, за което бяхме отишли. Сега сме на средата на пътя. Все още не сме сред най-добрите отбори в света, но трябва да се постараем да влезем в първата десетка на Европа”, завърши селекционерът на Русия, чийто отбор се намира на трето място във временното класиране на Група Е след Хърватия и Англия.