Холандският специалист Гуус Хидинк пое отговорността за поражението на турския национален отбор с 0:3 от Хърватия, която реално лиши страната от участие на Евро 2012. Сега предстои реванш в Загреб, а Хидинк смята там да даде шанс на повече млади състезатели.

"Поемам цялата отговорност за резултата върху себе си. Футболистите точно изпълняваха моите задачи, но напълно съм виновен само аз, заяви изненадващо Хидинк пред турския телевизионен канал НТВ Спор.

"Струва ми се, че в квалификационната група се представихме според очакванията. Заехме второто място след германците, но сега ни се противопостави отбор, в който много от играчите са част от големи отбори и първенства. Физически хърватите са много силни, а освен това са и бързи като действия на терена. Те не са просто така привлечени в първенствата на Англия и Германия. Това им дава и опит”, обясни още холандецът, който е един от най-опитните специалисти и рядко прави тактически грешки.

Той допълни, че важният момент, който е наклонил везните в полза на гостите, са били първите минути на мача и падането на първото попадение още в 1-ата минута.

"Когато нарушиш организацията си в началните минути, после е много трудно да се върнеш в мача. Позволихме на хърватите преди почивката да завършат два бързи контраатаки и това просто ни уби”, допълни холандецът.

"Във втората среща на 15-и ноември ще получат шанс за изява някои млади играчи. Нека да погледнем истината в очите и да си кажем, че участието ни на Европейското първенство е практически невъзможно. Така че мачът е идеална възможност са вливане на нова кръв в състава”, допълни Хидинк.