Старши треньорът на Русия Гуус Хидинк сподели след поражението с 1:4 от Испания в първия мач от група D , че отборът му си е платил за недооценяването на класата на иберийския тим.

„Играхме прекалено наивно. Платихме си за подценяването на съперника. Не се е случило нищо страшно обаче – имаме още два мача, в които ще направим всичко възможно, за да победим”, сподели веднага след края на мача холандският специалист.

„Не може да обвиняваме само защитата. Ако погледнете втория и четвъртия гол и ще видите, че направихме грешки, които дори и ученически отбори не правят.”

 

„След мача в съблекалнята казах на момчетата, че имаме да изиграем три мача и това е само първият. Надявам се да реагираме адекватно за следващите срещи”, каза още Хидинк.

Капитанът на Русия Сергей Семак също коментира поражението: „Опитахме се да атакуваме, но не успяхме и честно казано играхме безобразно. Испанците бяха по-бързи от нас. През първото полувреме се представихме по-добре, отколкото през втората част, която изиграхме дори много слабо.”