Един от най-успешните треньори на нашето време Отмар Хицфелд даде интервю за официалния сайт на ФИФА, пред който посочва Йоахим Льов като треньор номер 1 на годината. Хицфелд е водил Швейцария на две Световни първенства, а също така е печелил Шампионската лига и с Борусия Дортмунд, и с Байерн Мюнхен.

Попитан кой би трябвало да спечели Златната топка за футболист на годината, той смята, че и тримата- Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Мануел Нойер, заслужено са стигнали финала за най-престижната индивидуална награда.

„Ако трябва да бъда честен, всеки от тях заслужава наградата. Роналдо счупи всички голови рекорди, Лео Меси прави невероятни неща с топка в краката, а Мануел Нойер е световен шампион. И не само това, но и демонстрира най-висока класа на Световното първенство”, коментира Хицфелд.

„Но когато става дума за треньор, струва ми се, че Йоахим Льов е основен фаворит. Все пак става дума за Световно първенство и крайната победа там, която е победа за един цикъл, продължил цели четири години. Единственият възможен претендент е Карло Анчелоти, който спечели Шампионската лига с Реал Мадрид”, обясни ветеранът./ БТА