Робиньо вкара три гола за успеха на Бразилия с 3:0 над Чили и спаси златистите от преждевременно отпадане от Копа Америка.

Селесао загуби на старта от Мексико с 2:0 и при нов неуспех най-вероятно щеше да приключи участието си в турнира на ниво групова фаза.

Без голяма част от звездите си Бразилия и срещу Чили не успя да демонстрира обичайната си класа, но благодарение на отличната игра на Робиньо успя да стигне до победата с класически резултат.

Нападателят на Реал Мадрид откри резултата в 35-тата изпълнявайки под плонжа на вратаря Клаудио Браво дузпа, отсъдена за нарушение извършено от стража срещу капитана на кариоките Жилберто Силва.

Изоставайки в резултата чилийците заиграха по-активно и през второто полувреме имаха превес в играта.

В 70-тата минута Умберто Суасо с няколко финта скри топката от вратаря на бразилците Дони, преодоля го и стреля във вратата, но от голлинията защитник изби. Малко по-късно и Хорхе Валдивия също изпусна изгодно положение за чилийците.

Шест минути преди края на срещата Вагнер Лав, този път с боядисани в синьо плитки, изведе Робиньо сам срещу вратаря Браво и соченият преди време за наследник на Пеле голмайстор удвои резултата.

Робиньо оформи хеттрика си в 88-мата минута след като получи топката по дясното крило, напредна на скорост, подминавайки защитата на Чили и с прецизен удар оформи крайното 3:0.

С една победа и една загуба и голова разлика 3:2 селесао запазва реални шансове да се класира за четвъртфиналите на турнира.

С двубоя между Бразилия и Чили бе открит 52-хилядния стадион Монументал в Матурин, който бе построен за по-малко от една година.

В другата среща от Група В Мексико се изправя срещу Еквадор.