Джони Хейтинга и Деми Де Зеув ще започнат като титуляри в утрешната квалификация за Евро 2008 между Холандия и България, твърдят медиите в Ниската земя. И двамата бяха в стартовия състав, който изпробва селекционерът на „лалетата” Марко Ван Бастен по време на снощната тренировка.

Според плана на наставника, Хейтинга ще сформира централната двойка защитници заедно с Йорис Матийсен, въпреки че в Аякс играе най-често като халф. Деми Де Зеув пък ще действа в полузащитата, заедно с Джовани Ван Бронкхорст, като се очаква двамата често да сменят позициите си.

Днес следобед Марко Ван Бастен трябва да обяви и групата за утрешната среща с България, която ще се състои от 18 или 19 играчи. Рафаел Ван Дер Ваарт със сигурност пропуска двубоя с „трикольорите”, но най-вероятно ще е готов за гостуването на Албания. От групата най-вероятно ще отпаднат още Ибрахим Афелай, Урби Емануелсон, Клаас-Ян Хунтелаар, Кю Ялиенс и Хенк Тимер.

Девет от футболистите на Холандия висят с жълти картони – Джовани Ван Бронкхорст, Клаас-Ян Хунтелаар, Кю Ялиенс, Найджъл Де Йонг, Йорис Матийсен, Робин Ван Перси, Кларънс Зеедорф, Уесли Снайдер и Рафаел Ван Дер Ваарт. Следващото официално предупреждение за тях ще означава автоматично пропускане на предсоящ двубой.

Вероятният състав на Холандия: Ван дер Саар; Мелхиот, Хейтинга, Матийсен и Бума; Де Зеув, Снайдер и Ван Бронкхорст; Ван Перси, Ван Нистелрой и Бабел.