Испанският треньор Хавиер Клементе е на път да поеме поста селекционер в националния отбор на Иран. Всичко зависи от това дали Клементе ще остане доволен при посещението си в страната следващата седмица.

„От Иран ми предложиха работата, разговаряхме, но дали ще има споразумение зависи от това, какво ще се случи, когато отида на място,” заяви Клементе пред „Ройтерс”. „Няма нищо подписано. Офертата е да ги водя по време на квалификациите за Световното първенство през 2010 година, но ако начина на живот, местната уредба или цялостният проект за националния отбор, няма да приема.”

„Да си национален селекционер е много важна длъжност. Ако я приема, ще подходя по същия начин, както сторих със Сърбия и ще живея в Испания, а ще пътувам до Иран само по футболни въпроси,” продължи опитният специалист. „В момента провеждам лечение, но лекарите се съгласиха да ме пуснат до Иран, за да взема решение.”

По-рано днес Иранската футболна федерация обяви, че Клементе вече е назначен за старши треньор. „Тази сутрин подписахме договор за три години с Клементе в Испания,” каза вицепрезидентът на централата Мехди Таж пред местна телевизия.

Иран е без селекционер от миналия юли, когато Амир Галеноей напусна поста. Клементе от своя страна бе уволнен от Сърбия през декември.