Хамес Родригес, който в средата на миналото десетилетие беше смятан за един от най-големите футболни таланти, отново е без отбор, след като напусна бразилския Сао Пауло.

Като основна причина за прекратяването на договора с бразилския клуб се посочва недоволството му заради отдалечеността от неговото семейството. Договорът му бе валиден до 2025 година, съобщи "Globo esporte".

Хамес не е играл официален мач повече от два месеца, като за последно бе на терена на 26 ноември при нулевото равенство срещу Куяба. Тази година той не взе участие в предсезонните мачове от щатското първенство Паулища или за Суперкупата на Бразилия миналия уикенд.

След мача между Сао Пауло и Агуа Санто в Морумби в сряда, където Хамес също не се появи, местните медии вече започнаха да пишат, че прекратяването на договора се очаква в следващите няколко дни.

Хамес вече има планове за следващата си дестинация, като най-конкретната опция е Реал Солт Лейк от МЛС, защото този отбор се води от аржентинеца Пабло Мастроени и има четирима колумбийски играчи: Браян Вера, Нелсoн Паласио, Карлос Андрес Гомес и Кристиан "Чича" Аранго.

След като се присъедини към Реал (Мадрид) от Монако през 2014 г., Родригес е в постоянен спад в кариерата си. Той прекара известен период в Байерн, а след това и в Евертън без особен успех. По-късно той се подвизаваше в Ал Раян и Олимпиакос.