Нигерийският полузащитник на Спартак (Москва) Виктор Моузес ще пропусне около шест месеца от първенството на Русия заради травма на ахилесовото сухожилие, съобщава пресслужбата на клуба.

Моузес е получил травмата по време на гостуването на Урал (Екатеринбург) в 4-ия кръг, спечелено с 2:0. След въпросната травма на играча е необходима операция, уточниха още от Спартак.

31-годишният африканец играе за най-популярния руски клуб от октомври 2020-а година, помагайки на отбора да спечели Купата на страната. Мощният полузащитник е записал към момента 58 мача, вкарал е 9 гола и е подал още 9 асистенции за тима.

Кариерата му минава през редица английски отбори като Кристъл Палас, Уигън, Челси, Ливърпул, Стоук Сити, Уест Хям, а също така за турския Фенербахче и италианския Интер (Милано).

С Челси той има шампионска титла в английската Висша лига, носител на ФА Къп, както и първи в турнира Лига Европа. През 2013-а година е шампион на Африка с националния тим на страната си.

Спартак обаче както и всички руски отбори са извадени от турнирите на УЕФА за неопределен срок от време заради руската военна агресия в Украйна. Така че Моузес ще липсва само във вътрешното първенство.