Руската хакерска група „Фенси Беърс” публикува списък с имената на около 25 футболисти, които са имали разрешение за терапевтична употреба на забранени вещества (TUE) по време на световното първенство през 2010 година в ЮАР. 

Карлос Тевес, Диего Милито, Марио Гомес, Себастиан Верон, Валтер Самуел, Мауро Каморанези и Дирк Каут са само част от големите имена на футбола, които са дали положителни допинг проби. В списъка срещу имената им фигурира и точното вещество, което са употребили.

Според публикуваните документи цели петима от футболистите в списъка са играчи на националния отбор на Аржентина. Става въпрос за Верон, Самуел, Милито, Тевес, както и бившият футболист на Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед Габриел Хайнце.

След тях е бронзовият медалист от надпреварата Германия с четирима - Марио Гомес, Ханс-Йорг Бут, Кристиан Треш и Данис Аого. 

Също така хакерите обявиха, че през 2015 година още около 160 футболисти са били хванати с допинг. На следващата година броят им се е увеличил до 200.

Трима играчи пък са били хванати в употребата на наркотичните вещества -  кокаин и екстази. 

Припомняме, че през изминалата година Fancy Bears проникна в базата данни на УАДА и разкри, че известни спортисти като Серина Уилямс, Рафаел Надал и Симон Байлс са дали положителни допинг проби. От Световната антидопинготва агенция обаче бяха категорични, че състезателите са получили изрично разрешение да употребяват въпросните забранени вещества.