Участникът на последните две световни първенства Хондурас изненадващо отпадна още в груповата фаза на турнира "Голд Къп", след като претърпя поражение с 0:1 в последния си мач от групата от тима на Хаити. 

Така възпитаниците на Хорхе Луис Пинто завършиха на последното място в група "А". На "Спортинг Парк" в Канзас двата тима влязоха в директен сблъсък за място на четвъртфиналите в турнира. 

Символичните домакини от Хаити обаче се оказаха по-концентрирани и благодарение на гола на Дъкенс Насон в 14-ата минута стигнаха до важната победа. Тя им осигури второто място в групата след големите фаворити САЩ. В другия мач от тази нощ домакините на надпреварата от САЩ, които още в предишния кръг си осигуриха първото място в групата, направиха равенство 1:1 с Панама. Блас Перес реализира за Панама в 34-ата минута. Откриването на резултата от страна на латиноамериканците не бе никак нелогично с оглед по-добрата им игра през първото полувреме и редицата пропуски пред вратата на Брад Гузан. 

През второто полувреме обаче американците вдигнаха оборотите и стигнаха до равенството чрез Майкъл Брадли, който се разписа след подаване на Алехандро Бедоя в 55-ата минута. Така със спечелената точка САЩ събраха актив от 7 и завършиха на първо място в група "А". 

За Панама пък това бе трето равенство от три мача и тимът ще трябва да изчака развитието на двубоите в останалите две групи, за да разбере дали продължава в следващата фаза. 

Равенството пък гарантира на Ямайка, която е на първо място в група "В" с 4 точки от два мача, че също се класира за четвъртфиналите, независимо какво стори в последния си мач срещу Салвадор./БТА