Футболистите от гръцкия национален отбор признаха, че напълно заслужено Швеция ги е победила в мача помежду им от група D на Евро 2008, но отбелязаха, че е станал открит мач.

„Просто те бяха твърде добри, ние не знаехме как да отговорим на играта им и не играхме добър футбол. Победата заслужено е за Швеция,” каза Теофанис Гекас. „Но ние все още имаме добри шансове да се класираме, затова трябва да победим Русия. Трябва да се концентрираме максимално, защото ще бъде много трудно. Трябва да поправим грешките си, имаме време за това преди следващия мач.”

Георгиос Самарас добави: „По-добрият тим заслужено победи. Сега обаче трябва да мислим вече за следващата среща и да си прочистим съзнанието. Беше лоша вечер за нас, слаб мач. Ще се реваншираме срещу Русия. Без грешки, няма и голове. Те вкараха невероятен гол и друг доста късметлийски, които решиха мача, а ние не успяхме да направим нищо.”

Относно нападателя на Швеция Златан Ибрахимович, Самарас коментира: „Само за секунда да го изпуснеш, и може да те накаже. И ето, че го направи. Всичко се случва във футбола. Така може да се случи всичко и в тази група, така че оставяме загубата зад гърба си и гледаме към предстоящия двубой.”