Гърция стана едноличен лидер в Група 2 от световните квалификации за Мондиал 2010, след като постигна победа с 2:0 над Латвия. И двете попадения за южните ни съседи отбеляза Теофанис Гекас. Нападателят на гръцкия национален отбор изведе своя тим напред в 10-та минута, а в 49-та оформи крайното 2:0.

В друга среща от Група 2, Израел успя да обърне Молдова от 0:1 до 2:1. Домакините стигнаха до изненадващ гол още в първата минута на срещата. Това обаче не обезкуражи израелския тим, който стигна до изравнителното попадение в 39-та минута чрез Голан, а Сабан реализира в 45-та за 2:1.

Люксембург пък успя да изненада Швейцария като гост в последната среща от групата и постигна победа с 2:1. Победното попадение донесе Левек в 86-та минута, като преди това се бяха разписали Щрасер (28’) за Люксембург и Н'Куфо (43’) за Швейцария.

Така след изиграването на всички мачове тази нощ в групата лидер е Гърция с 6 точки, следван от Израел с 4 точки, Латвия (3 точки), Люксембург (3 точки), Швейцария (1 точка) и Молдова (0 точки).