Гърция не успя да победи Израел като гост, но за сметка на това излезе на първото място в Група 2, след равенство 1:1. На собствен терен, отборът на Израел успя да измъкне точката от съперника си в борбата за място на финалите на Мондиал 2010.

Теофанис Гекас изведе южните ни съседи напред в резултата в 42-та минута, но домакините стигнаха до равенството още в 55-та чрез Голан.

В друг мач от групата Латвия разпиля Люксембург като гост с 4:0. Първото попадение латвийците вкараха в 25-та минута на мача. Негов автор бе Карлсонс. В 49-та минута Кауна удвои. В 71-та минута Вишнаковс направи резултата класически, а пет минути преди края на двубоя Переплоткинс оформи крайния резултат.

В третия мач от групата Швейцария победи Молдова с 2:0 като гост. Резултатът откри в 32-та минута Фрай, а Фернандес усвои едва в третата минута от даденото от съдията продължение.

Така след края на мача лидер в групата е Гърция, въпреки че със същия актив от точки е и Швейцария, но головата разлика на южните ни съседи е по-добра.

Класиране в Група 2:

1. Гърция 10 точки, 5 мача

2. Швейцария 10, 5

3. Израел 9,5

4. Латвия 7,5

5. Люксембург 4,5

6. Молдова 1,5