Соченият за фаворит в мача отбор на Португалия записа поражениe като домакин срещу Гърция. Играчите от южната ни съседка се наложиха с 2:1 в приятелска среща, играна на португалска земя.

Гостите успяха да си решат двубоя до 60-та минута, когато падна и вторият гол на Гиоргиус Карагунис. Момчетата на Луиш Фелипе Сколари съумяха да отбележат само едно почетно попадение, дело на Нуно Гомеш, който реализира в 76-та минута.

Трябва да се отбележи, че домакините бяха лишени от три от звездите си, които не взеха участие заради контузии – Кристиано Роналдо, Деко и Нани.

В герой за тима на Гърция се превърна Гиоргиус Карагунис, който вкара и двата гола за своя тим. Първото реализира в 34-та, а след това удвои преднината в 60-та минута.

Срещата е поредната проверка и за двата отбора преди европейските футболни финали през това лято. Португалия попадна в Група А с тимовете на Чехия, Швейцария и Турция. Настоящият европейски шампион ще мери сили с Русия, Испания и Швеция в квалификационна група D на еврошампионата в Австрия и Швейцария.