Отборите на Гърция и Швейцария продължават да се преследват в челото на Група 2 от световните квалификации за Мондиал 2010 година. И двата тима успяха да постигнат победи тази вечер, което остави южните ни съседи лидери в подреждането пред Швейцария, въпреки че двата тима са с еднакъв точков показател.

Гърция се наложи с 2:1 като домакин на Израел, като двете попадения за победителите реализираха Салпингидис (32') и Самарас (67') от дузпа. Единственият гол за гостите вкара Брада в 59-та, но след това съотборниците му не успяха да задържат поне равенството и допуснаха да бъдат победени.

В друг мач от тази вечер Швейцария не срещна почти никакви трудности срещу Молдова, като победи своя съперник с 2:0. В голмайстори за домакините се превърнаха Н'Куфо, който реализира в 21-та минута, а след това Фрай покачи за крайното 2:0 в 53-та минута на мача.

В третия мач от Група 2 Латвия надигра Люксембург и се наложи с 2:0. Зигайевс изведе своя тим напред в резултата малко преди главният рефер да свири край на първото полувреме. Верпаковскис пък вкара втория гол за Латвия в 75-та минута.

Класиране в Група 2:

1. Гърция 13 точки (6 мача)

2. Швейцария 13 (6)

3. Латвия 10 (6)

4. Израел 9 (6)

5. Люксембург 4 (6)

6. Молдова 1 (6)