Настоящият европейски шампион Гърция се класира се първенството на Стария континент догодина два кръга преди края на квалификационния цикъл.

Южните ни съседи намериха място на финалите в Австрия и Швейцария след победа с 1:0 над Турция, с което усложниха положението в групата на момчетата на Фатих Терим. Отборът на Гърция вече има 5 точки преднина пред втория – Норвегия и 7 пред третия – Турция, което означава, че не могат да бъдат изместени от първите две позиции в Група С.

Единственото попадение в срещата падна едва през втората част на двубоя. В герой за гостите се превърна Йоанис Аманатидис, който реализира в 79-та минута на срещата и на практика класира своя тим за Евро 2008.

От своя страна Турция не успя да покаже потенциала си в този двубой, но въпреки това не загуби шансове за класиране на финалите. В предстоящите две срещи футболистите на Фатих Терим ще трябва да се изправят с прекия си съперник за място на шампионата - Норвегия, а след това домакинстват на Босна и Херцеговина.

В срещата на дъното Молдова победи като гост Малта с 3:2, което обаче има значение само за тези две страни, докато в последния двубой Норвегия победи като гост с 2:0 Босна и Херцеговина и не допусна грешката да се отдалечи от Турция.

Група С, временно класиране:

1. Гърция 25

2. Норвегия 20

3. Турция 18

4. Босна и Херцеговина 13

5. Унгария 12

6. Молдова 9

7. Малта 5