Гватемала си гарантира участие на четвъртфиналите в турнира КОНКАКАФ Голд къп, след като в среща от група В разгроми Гренада с 4:0. Поражението пък завърши отчайващото представяне на Гренада в континенталното състезание, след като отборът допусна три поражения и 15 инкасирани гола.

Гватемала събра 4 точки и голова разлика с 2 гола по-добра от тази на Салвадор, който също има 4 точки в група А. Гватемала със сигурност ще бъде един от двата най-добри трети отбора в групите.

В 16-ата минута Джо де Агиля откри резултата с тупалка от 25 метра, а Марко Папа удвои с удар с левия крак, при който вратарят на Гренада Шемал Луисън не успя да се ориентира. В 54-ата минута Карлос Руис покачи на 3:0, след като добута топката в мрежата при центриране на Хайро Арелоа, отбило се в горната греда. Пет минути по-късно Карлос Гаярдо за четвърти път наказа гренадците с удар с левия крак. Пет минути преди края на срещата пък Карлос Руис можеше да вкара и пети гол, но топката се отби в страничната греда.

В другата среща от групата Ямайка продължи своя впечатляващ ход в турнира и постигна трета победа, този път 1:0 над Хондурас. С този успех Реге Бойс завършиха на 1-о място с 9 точки, а Хондурас остава на 2-о място и на четвъртфиналите ще играе с отбора на Коста Рика. Ямайците пък ще изчакат мачовете от група С тази нощ, за да разберат кой ще завърши на 2-о място и ще играе с тях в следващата фаза.

Райън Джонсън беше записан като голмайстор в 36-ата минута, след като неговият удар се отби в горната греда, върна се в гърба на вратаря на противника Ноел Валадарес и спря в мрежата. Преди това обаче Джонсън навърза трима бранители на Хондурас и успя да стреля.

Ямайка можеше да поведе и с 2:0 в 75-ата минута, след като Виктор Бернардес събори в наказателното поле Джонсън и съдията отсъди дузпа. Вратарят Валадарес обаче показа класа и спаси удара на Джонсън. Минута преди края Осман Чавес можеше и да изравни от фаул, но вратарят на Ямайка Дуейн Милър спаси удара му.

Крайно класиране в група В

1 Ямайка 3 3 0 0 7-0 9

2 Хондурас 3 1 1 1 7-2 4

3 Гватемала 3 1 1 1 4-2 4

4 Гренада 3 0 0 3 1-15 0