Легендата на холандския футбол Рууд Гулит обяви, че е дошло времето ФИФА да даде шанс на малките нации да организират Световно първенство по футбол. Гулит е лидер на обединената кандидатура на Белгия и Холандия за домакин на Световното първенство през 2018-а година.

"Винаги големите страни са имали предимство, но мисля, че сега членовете на изпълнителния комитет могат и да погледнат по по-различен начин на две малки държави, които са дали доста на световния футбол, каза Гулит, който беше гост на конференцията Сокърекс в Рио де Жанейро. Отделно от това, двете страни са сред учредителките на ФИФА през 1904-а година.

"Ние спокойно можем да използваме слогана, че малкото е красиво. Отделно от това, нашата кандидатура вероятно е и най-екологичната, допълни легендата, като се мотивира с огромния брой на велосипедисти, които се придвижват из градовете и по този начин опазват околната среда от замърсяване.

"Предлагаме 14 наистина зелени стадиони, повечето от които се намират сред природата или в паркове. Може би само 4-5 са в градска среда, каза още Гулит.