Гръцкото правителство промени първоначалното си решение да прекрати за неопределено време футболното първенство в страната.

Държавните власти обявиха, че мачовете от гръцката Суперлига няма да се провеждат през следващата седмица. За сметка на това двубоите от долните дивизии ще се играят по програма. Това означава, че забраната засяга само елитните отбори от гръцкото първенство.

Решението е взето във връзка с последната вълна на насилие в Суперлигата. Мярката е взета след събитията по време на последното дерби между Олимпиакос и Панатинайкос в неделя, както и сбиването между служителите на двата клуба по време на срещата на футболната лига във вторник.

Правителството на Сириза, дошло на власт в Гърция в края на януари, иска да изкорени проблеми с насилието сред феновете.

В сряда от Сириза обявиха, че всички мачове са спрени за неопределено време.

След срещата на министър-председателя Алексис Ципрас със заместник-министъра на спорта Ставрос Контонис решението бе променено и мачовете от Суперлигата са спрени само за седмица, а двубоите от останалите дивизии ще се проведат по програма.

Контонис обяви, че правителството, представителите на футболния съюз и отборите от Суперлигата ще се срещнат отново през следващата сряда и ще обсъдят възобновяването на мачовете от първенството. Срещите ще бъдат подновени само при условие, че обещанията на отборите за строг контрол и предписаните мерки срещу насилието бъдат спазени.