Гръцкият футбол отново бе разтърсен от скандал. В понеделник разярени фенове са атакували дома на видео асистент съдия. Вандалите са счупили прозореца, след което са хвърлили и бомбичка по апартамента му. Причината за ексцесиите е противоречиво отмененият гол на Олимпиакос по време на гостуването им на Волос. Срещата в неделя завърши 0:0, а през втората част попадението на шампионите бе разгледано от ВАР и не бе зачетено заради засада.

Гръцката футболна федерация остро осъди този акт, наричайки го „мафиотски” и назовавайки извършителите с думата „главорези”.

Ръководителят на съдийската асоциация Панайотис Варухас заяви, че е поискал от властите допълнителна полицейска защита за съдиите.

„Игнорираха ни, така че това, което се случи, трябваше да се очаква. Съдията, който бе атакуван има две малки деца. Семейството му се страхува. Нуждаем се от по-добра защита или лигата няма да може да намери съдии за дербитата”, заяви Варухас.

Организаторите на лигата започнаха да използват служители на ВАР от чужбина през миналата година, за да предотвратят честите обвинения в корупция и пристрастия.