Валери Божинов може да заиграе в Панатинайкос от следващия сезон, твърдят гръцките издания. 29-годишният футболист в момента е свободен агент, след като напусна Тернана. 

Според информацията, българският нападател е един от трите варианта пред ПАО за нови попълнения в атака през летния трансферен прозорец. 

Гръцкият гранд завърши на второ място в крайното класиране, след като спечели решаващия плейоф и ще участва в квалификациите за влизане в групите на Шампионска лига. 
Панатинайкос стяга сериозна селекция за участието си в турнира, като в отбора вече бе привлечен Майкъл Есиен, който подписа двугодишен договор. 

Основната трансферна цел на ПАО е голмайсторът на изминалия гръцки шампионат Херонимо Баралес, който е собственост на Астерас Триполис. Това прави трудно осъществим трансфера на аржентинския нападател. 

Футболистът на Динамо Загреб Дуйе Чоп и Валери Божинов са другите две опции пред треньорския щаб на Панатинайкос. Новаците в италианския футболен елит Карпи и Фрозиноне проявяват интерес към българския нападател Валери Божинов.