Отборът на Гана победи с 2:0 Гвинея Бисау, взимайки първи три точки от груповата фаза на турнира на тазгодишната Купа на Африканските нации. Именно тези три точки направиха така, че Гана продължи напред от група F, и то като лидер, след като завърши с пет точки.

Джордан Аю откри резултата в Суез в началото на второто полувреме, а Томас в 72-ата минута удвои актива на ганайците и на практика подпечата класирането на отбора към осминафиналите.

Гвинея Бисау пък остана последен в групата с актив от една точка – срещу Бенин.

Именно пък бенинците записаха третата си такава, след като регистрираха трето равенство – срещу Камерун, в последен мач за двата тима от груповата фаза. Хиксът на практика прати и двата отбора напред, като Камерун финишира втори с пет точки, колкото има и Гана, но по-лоша голова разлика, докато Бенин се оказа предпоследния трети „най-силен” отбор, като това също праща отбора напред към елиминациите.

На осминафиналите Гана ще се изправи срещу втория от група Е, докато Камерун ще играе срещу Нигерия, а Бенин ще се изправи срещу Мароко в друг осминафинал.