Дясната ръка на Сеп Блатер и вицепрезидент на ФИФА, Хулио Грондона спечели за рекорден девети път, четиригодишен президентски мандат начело на аржентинската футболна асоциация, което ще го задържи на поста до 2015 година.

80-годишният президент, който имаше пререкания с британските медии по време на състезанието с Англия за домакинство на Мондиал 2018, беше преизбран на извънреден конгрес с 46 директори на клубове в Аржентина. "За 32 години тук ние свършихме работата си и се надявам в бъдеще това да не се променя. Радвам се, че съдбата ми ме остави да работя за всички вас", каза Грондона след гласуването.

Кариерата на Грондона или Дон Хулио, както е по-известен, започва като спортен директор през 1956 година, когато основават Арсенал, където той остава до 1975 година. Между 1976 година и 1979 година, Грондона е президент на Индепенденте, отбор, който подкрепя от дете и който беше камъкът върху, който стъпи, за да се изкачи до върха на аржентинския футбол. Той е избран за президент на АФА през 1979 година, година след като Аржентина печели Световно първенство за първи път.