Гремио е новият насител на трофея в Копа Либертадорес. След успех с 2:1 над Ланус във финалния реванш и победа с 1:0 в първия сблъсък, бразилците ликуваха с най-важното отличие в Южна Америка.

Гремио влезе силно в двубоя и още от началните минути гостите натиснаха опонента си. В крайна сметка аржентинците се прекършиха в 27-ата минута, когато Фернандиньо откри резултата. След хубава контратака, играчът на състава от Порто Алегре набра скорост, и от границата на наказателното поле разстреля Андрада, който въпреки че излезе, за да блокира изстрела, не успя да стори нужното.

Малко след попадението аржентинците можеха да върнат интригата. Прецизно изпълнен фаул на Веласкес в 31-ата минута без малко да завърши с попадение, но Грое направи майсторско спасяване.

В 42-ата минута Гремио нанесе втори удар по амбициите за обрат на Ланус. Луан бе оставен спокойно да навлезе в пеналта и с прехвърлящ удар оформи 2:0.

Интригата в мача бе върната в 71-ата минута. Лаутаро Акоста навлезе стремглаво в наказателното поле, а Жаилсон понечи да го блокира. Получи се съприкосновение помежду им, а реферът посочи бялата точка. Хосе Санд пое отговорността и намали – 1:2.

Надеждите на Ланус станаха още по-силни, след като Рамиро получи червен картон и остави Гремио с човек по-малко в 83-ата минута. Въпреки това, аржентинците не успяха да се възползват и така бразилците вдигнаха купата.