Челси записа пореден колеблив резултат в Шампионската лига, като след загубата от Порто, сега не успя да бие Динамо Киев. В Украйна двата тима завършиха при нулево равенство, което засега оставя лондончани извън борда за елиминациите в турнира. 

Това стана факт заради двете им греди в мача, както и заради леката победа на португалците над абсолютния аутсайдер в групата Макаби Тел Авив с 2:0, което ги изведе еднолично на лидерската позиция. 

Мачът в Киев започна с по-активна игра на Челси. Или поне по-хубавите положения в началото бяха за лондончани. Те можеха да поведат още в 10-та минута, когато Еден Азар се озова на хубава позиция в наказателното поле и стреля, но топката срещна дясната греда. 

Домакините показаха равностойна игра и на свой ред опитаха няколко удара, но Йевхен Хачериди и Домагой Вида, но защитата на англичаните се справи. Те отвърнаха с хубави атаки, които обаче не бяха оползотворени от Еден Азар и Сеск Фабрегас. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. А втората част започна по огледален начин на първата. Малко след подновяването на играта Челси пак можеше да поведе и пак гредата се превърна в помощник на Динамо Киев. 

Майсторът на преки свободни удари в състава на Жозе Моуриньо Уилиан стреля от фаул от 21 метра и ударът му беше почти напълно перфектен. За негова жалост обаче топката срещна гредата, а не се оплете в мрежата. 

Двата тима продължиха в подобно темпо до края на двубоя, като Еден Азар и Уилиан пропуснаха за Челси от изгодни ситуации, докато Гонсалвеш от Динамо не спря да тормози защитата на гостите, но ударите му бяха избити от Асмир Бегович. 

Така двата тима стигнаха само до нулево равенство, с което украинците вече събраха пет точки и нямат загуба, докато момчетата на Жозе Моуриньо имат четири на третата позиция. Лидер е Порто със 7. 

Порто - Макаби Тел Авив

източник: БГНЕС

"Драконите" стигнаха до този актив след лек успех у дома над Макаби Тел Авив, воден от бившия наставник на Левски Славиша Йоканович. Всичко беше решено още преди почивката с попаденията на Венсан Абубакар и Ясин Брахими. 

През целия мач португалците бяха по-активни и от самото начало започнаха да атакуват опасно. Абубакар обаче се скъса да пропуска. Той обаче се реваншира в 37-та минута, когато откри резултата. 

Тогава Мигел Лаюн центрира перфектно и Абубакар с глава препарира стража на Макаби за 1:0. Самият той асистира за второто попадение само четири минути след това, извеждайки Ясин Брахими зад защитата. Алжирецът без проблем преодоля вратаря на израелците и направи 2:0. 

Този резултат направо уби интригата, а през втората част Порто доигра спокойно двубоя. Домакините можеха да зарадват феновете си и с класическа победа, но Бруно Мартинс Инди и Максимилиано Перейра направиха непростими пропуски. В последните секунди и Кристиян Тейо не можа да се разпише, като ударът му мина на сантиметри от гредата. 

В крайна сметка "драконите" надделяха с 2:0 и направиха уверена крачка към елиминациите, като победа и в ответния мач в Израел на практика би ги класирал за осминафиналите.