Директорът в шотландския клуб Рейнджърс Андрю Диксън напуска поста си и се превръща в най-високопоставения човек, който се разделя с работата си. Диксън, който е директор по финансовите въпроси и футболната администрация, следва бившия председател Дъглас Парк, спортния директор Рос Уилсън, управляващия директор Стюърт Робъртсън и шефа на школата Крейг Мълхоланд, които вече се разделиха с постовете си.

Решенията на всички тези хора идват след протести срещу Борда от феновете, въпреки че най-вече Робъртсън и Уилсън бяха от хората, които почти не отнесоха критики за работата си.

Според вестник "Скотиш Дейли Мейл", напускането на толкова много хора означава само едно – разчистване на хората зад кулисите в търсене на варианти за бързо създаване на конкурентен отбор на големия съперник Селтик. 56-годишният Диксън също така участва в комисии във Футболната асоциация на страната и във футболната лига като представител на Глазгоу Рейнджърс.

Уилсън пък, който в дълги периоди беше спортен директор на клуба, е атакуван най-много от феновете заради лошия подбор на кадри, които е назначавал на различни позиции. Той беше призован от публиката чрез плакати по време на мачовете да не се появяват на мачовете заедно със Стюърт Робъртсън. Дъглас Парк, който беше председател на Борда, вече е заменен в тази си роля от Джон Бенет от повече от месец.

Глазгоу Рейнджърс има 55 титли в Шотландия срещу 52 на Селтик, но от сезон 2011/12 те са спечелили само една.

Шефът в съблекалнята в момента е Майкъл Бийл – мениджър без особено голям опит и авторитет. На него обаче се възлагат надежди да изгради отбор, който да бъде конкурентен на Селтик за следващата кампания. Очакванията са първите в трансферната листа да бъдат Скот Райт и Джон Маклафлин. Важните играчи Райън Кент и Алфредо Морелос пък са с изтичащи договори и очакванията са да си тръгнат без пари. Същото вероятно ще се случи с Райън Джак и Скот Арфилд./БТА