Зрелищни двубои, качествен футбол и интригуващи развръзки ще предложат през август каналите DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, част от спортния пакет DIEMA EXTRA. Този месец почитателите на футбола могат да се насладят на живо на старта на сезона в Английската Висша лига, Френската Лига 1 и Чемпиъншип. Освен всички срещи от родното първенство – Първа Професионална Лига, през август DIEMA EXTRA предава на живо също мача за Суперкупата на България, двубои от Втора Професионална Лига, мача за трофея Къмюнити Шилд, както и старта на Карабао Къп.

Тази вечер новия сезон във Френската Лига 1 откриват отборите на Монако и Тулуза, а срещата е от 21.45 ч. по DIEMA SPORT 2. Отново в програмата на DIEMA SPORT 2 запазено място имат оспорваните битки Сент Етиен – Ница в събота от 21.00 ч. и Пари Сен Жермен – Амиен в събота от 18.00 ч., когато Неймар Джуниър официално ще бъде представен като играч от отбора. В неделя от 16.00 ч. DIEMA SPORT излъчва на живо Лил – Нант, а от 18.00 ч. е срещата Анже – Бордо по NOVA SPORT.

Тази вечер от 21.45 ч. е време за още една интригуваща надпревара – новият сезон в Чемпиъншип започва с двубой между отборите на Съндърланд и Дарби Каунти на живо по NOVA SPORT. В събота феновете могат да проследят срещите Фулъм – Норич Сити от 17.00 ч. по NOVA SPORT и Астън Вила – Хъл Сити от 19.30 ч. по NOVA SPORT, а в неделя от 18.30 ч. DIEMA SPORT 2 предава срещата Болтън Уондърърс – Лийдс Юнайтед.

В първия уикенд на август още футболни емоции ще донесе мачът за трофея Къмюнити Шилд между Арсенал и Челси – в неделя от 16.00 ч. директно по DIEMA SPORT 2. Български футболни страсти гарантират отборите на Лудогорец и Ботев Пловдив, които се впускат в битка за Суперкупата на България на 9 август от 20.00 ч. по DIEMA SPORT. В средата на седмицата е и стартът на Карабао Къп, турнирът за Купата на Лигата в Англия, с три двубоя на живо – на 9 август, сряда, Колчестър Юнайтед се изправя срещу Астън Вила от 21.45 ч. по DIEMA SPORT 2, а Лийдс Юнайтед срещу Порт Вейл от 21.45 ч. по NOVA SPORT. В четвъртък, 10 август, Бери е домакин на Съндърланд в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 също от 21.45.

Не пропускайте най-интересните спортни събития на живо по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT2, както и онлайн в GONG PLAY.