Един от най-известните шотландски мениджъри Гордън Страхан се изказа изключително критично за шотландската Висша лига и хвърли доста сериозни обвинения върху всички професионални клубове в страната.

Страхан, който е бивш наставник на Селтик, директно нападна шотландските тимове и изтъкна, че в някои от тях липсва най-елементарно професионално ниво.

„Футболът в Шотландия определено не се развива добре. Аз бях начело на националния отбор, но как страната да има успехи, като местното първенство е толкова слабо. Колко от клубовете в Шотландия произведоха футболист, който да помогне на нашата страна да се класира на голям форум? За мен шотландската Висша лига е на много ниско ниво, на мачовете обикновено присъстват малко зрители, а футболът, който се играе изобщо не е привлекателен. Мисля, че тимовете, които изпаднаха тази година от Висшата лига, ще имат сериозни проблеми дори в долните дивизии на Англия. Шотландският футбол се нуждае от промяна и дано кризата с коронавируса промени мисленето на всички ръководни фактори“, коментира Страхан.

 

Автор: Делян Калинков