По едновременно страхотен и болезнен начин започна кариерата на капитана на българския национален отбор Ивелин Попов в новия му клуб Рубин Казан. Още в официалния си дебют той наниза първото си попадение за отбора. 

Но болезнената част дойде в последните секунди на продължението, когато домакините от Анжи Махачкала изравниха за крайното 1:1 чрез попадението на Хуан Лескано, който се беше появил секунди преди това на терена. А Попето беше сменен в 88-та минута тактически за пазене на резултата. 

Битката беше равностойна, а единственото попадение за гостите падна в 37-та минута. Тогава Сердар Азмун по страхотен начин се пребори със съперник на левия фланг и центрира в наказателното поле, където намери Ивелин Попов и той с перфектен изстрел отбеляза единственото попадение. 

Попето имаше още няколко шанса да се разпише до края на двубоя, но този път нямаше късмет да намери целта. Той престоя на терена до 88-та минута, когато беше сменен Рифат Жемалетдинов, но това беше само тактическа смяна и тя се оказа горчива за Рубин.

Защото в последните секунди на продължението Хуан Лескано изравни и спаси точката за дагестанския тим. С този актив Анжи се измъкна от предпоследното място и вече има 20 в актива си. 

Рубин пък имаше шанс да се доближи до Зона Европа, ако беше устискал преднината си, но сега остава с 24 точки и все още не се е отдалечил от зоната на плейаутите след края на редовния сезон в руския шампионат.