"Горан Пандев не е българин, а македонец", протестираха от македонското посолство в Канбера, като освен това македонските емигранти в Австралия поискаха официално извинение от австралийския телевизионен канал "Fox Sport", който обърка националността на играча.

Посолството на Република Македония в Канбера реагира мигновено, след като телевизията направи грешка, в която обяви македонския национал и играч на Интер Горан Пандев за български футболист.

Посланикът на Македония обясни в писмо до медията, че Пандев е македонски нападател с македонско гражданство, като приложи и като доказателство и кратка автобиография на играча, роден в Струмица.

Освен тези данни в писмото си, посланикът е писал и че множество македонски граждани по света са шокирани от погрешното изписване на националността на Пандев. След този гаф телевизионният канал публикува извинение към зрителите на официалния си сайт.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.