Футболният отбор на Гонг стартира с равенство 1:1 новия сезон в Макдоналдс Медийната лига. В дербито на първи кръг, сплотеният и симпатичен тим на радиото се изправи срещу любимия си съперник - "немските" възпитаници от "24 часа".

Вестникарите поведоха в резултата в края на първото полувреме, но след почивката гонгаджиите върнаха попадението, чрез бързоногия си нападател Емил Евтимов, който се възползва от отличен пас на Краси Илиев. До края мачът вървеше атака за атака.

"Изтървахме две точки", сподели веднага след двубоя Иво Йовчев. Лидерът на отбора, въпреки измъчващата го от известно време контузия, отново блестеше в центъра на защитата на "черните пантери". Отговорникът за Литекс бе разочарован от леко допуснатия гол във вратата пазена от Веско Вълчев, но достойно поздрави колегите си от "24 часа" с първото попадение от дълго време насам срещу Гонг.

Както преди истинско дерби, провокации извън терена не липсваха. До двата отбора достигнаха слухове за хванати играчи и предлагани подкупи, част от тях в течен вариант. Бяха използвани позволени и непозволени трикове, но въпреки това вратарят на "24 часа" Владо Стоянов успя да се събуди за мача. Гонгаджиите пък се опазиха от различни изкушения, предлагани им предишната вечер.

Според достоверна информация, която още не е потвърдена официално, по времето след гола за "часовете", от Ръководство Въздушно Движение са пренасочвали всички кацащи и излитащи самолети на и от Летище София към алтернативни подходи през Сърбия и Македония. Засега не е ясно дали събитията имат връзка помежду си, но според запалянко наблюдавал срещата с червен екип на националния отбор и наметнат с кожено яке, това което играли "24 часа" било вид колективен спорт с топка, но по известен като американски футбол.