Новото лице във френския национален отбор Бафетимби Гомис бе засипан от похвали след дебюта си за „петлите”, но заяви, че все още е твърде рано да бъде сравняван с бившия капитан на тима Зинедин Зидан.

22-годишният Гомис отбеляза два гола в контролата срещу Еквадор миналата седмица, и стана вторият французин дебютирал с такъв актив, след Зидан, който го стори през 1994 година в мач срещу Чехия.

”Не трябва да ме сравнявате със Зидан. Аз все още имам да работя много, за да стана по-добър. Двата гола вече са в миналото,” заяви Гомис, след като днес удължи договора си със Сент Етиен до 2012 година.

Младокът, който има 16 гола през миналия сезон, обясни, че е имал предложение и от Сенегал да играе за техния национален отбор, но е предпочел Франция. „Аз съм тук, за да помогна. Ще приема всяко решение на треньора, независимо какво е то. Дори да не играя нито минута на Евро 2008, единственото, което има значение, е отборът,” заяви мъдро Гомис. „Аз не очаквах дори да попадна в групата от 23-ма. Но щом съм останал, значи има смисъл. Сега трябва да докажа на Доменек, че не е сбъркал, като ме е избрал. Млад съм и нямам много големи и важни мачове, така че ще видим какво ще стане."

Франция е в група С заедно с Румъния, Холандия и Италия.