Световноизвестният фотограф Спенсър Тъник направи поредната си фотосесия с тълпи голи хора, като мястото за снимките бе стадион Ернст Хапел във Виена.

1840 нудисти се съблякоха и позираха пред обектива на Тъник на съоръжението в австрийската столица, на което ще се проведе финала на Евро 2008.

По-малко от месец преди началото на шампионата, домакините използваха и тази нестандартна възможност да популяризират футбола в страната.

„Стойте спокойно. Не мърдайте”, повтаряше Тъник на тълпата, като по-голямата част от продължителните снимки нямаха нищо общо с футбола, но знаменитият фотограф не пропусна да запамети няколко момента, в които голите хора бяха с топки.

Стадион Ернст Хапел ще бъде домакин на седем срещи от европейските финали, на които Австрия е домакин заедно със Швейцария.

Снимките на Спенсър Тъник, в които присъстват стотици голи хора на необичайни места, го направиха известен по света. Той описва неделната гола фотосесия във Виена като „духът на спорта и абстрактното отношение към модерните структури”.