Звездата на Лос Анджелис ФК – Карлос Вела за втора поредна година беше избран за капитан на Отбора на звездите в Мейджър Лийг Сокър. По този начин мексиканецът нанесе поредния удар в разгорялото се лично съперничество между него и лидера на Лос Анджелис Галакси – Златан Ибрахимович.

Гласуването се проведе в „Туитър”, като всеки от кандидатите имаше собствен хаштаг, посредством който се определи и крайния победител. Вела се конкурираше с нападателя на Орландо Сити Луиш Нани, Уейн Рууни от Ди Си Юнайтед и Крис Вондоловски от Сан Хосе Ърткуейкс.

Ибра изобщо не попадна сред номинираните, като явно последните му изказвания стоят в причината за подобно решение. Миналата седмица шведът триумфира в т. нар. Ел Трафико – дербито на Лос Анджелис – като реализира хеттрик за победата с 3:2. Впоследствие той се държа крайно непочтително към един от треньорите на съперника, а преди и след мача продължи словесния си спор с Вела, към когото демонстрира явно снизхождение.

Отборът на звездите в МЛС се ще се изправи в приятелски мач срещу Атлетико Мадрид на 31 юли. Срещата ще се играе на „Експлория Стейдиъм” в Орландо.

Вела е абсолютният фаворит за спечелването на наградата за Най-полезен играч в редовния сезон. 30-годишният мексиканец е абсолютен лидер по системата „гол плюс пас” и своите 33 точки (21 гола и 12 асистенции). По този начин той вече изравни четвъртото най-добро постижение изобщо в цялата история на МЛС.

До края на редовния футболен сезон в САЩ остават 13 мача, което открива пред Вела възможност да атакува и постижение №1 по отбелязани голове в рамките на една кампания. То беше поставено миналата година от Жозеф Мартинес (Атланта Юнайтед) с 31 попадения.