Бразилските отбори Коринтианс и Интернасионал (Порто Алегре) продължават напред във фазата на елиминациите на турнира Копа Либертадорес, след като спечелиха група 1 и група 5. И докато първото място на Коринтианс беше ясно отдавна, то Интернасионал в директен сблъсък се наложи с 3:0 над еквадорския Депортиво Кито.

Андрезиньо откри резултата в полза на Интернасионал още в 4-ата минута, след като от ъгъла на наказателното поле прати топката в мрежата. Боливар Гуедес покачи на 2:0 в 61-ата минута с глава, а Жулиано оформи крайното 3:0 в допълнителното време.

Така тимът от Порто Алегре събра 12 точки и изпревари конкурента си. В другата среща от групата, която нямаше отношение за крайното класиране, Серо (Уругвай) и Емелек (Еквадор) завършиха 0:0 с по десет души.

Без напрежение Коринтианс надви 1:0 Индепендиенте (Меделин) благодарение на автогола на Хуан Валенсия в 22-ата минута. Расинг (Монтевидео) пък се издъни 0:0 при гостуването си на Серо Портеньо (Парагвай), въпреки че домакините играха без шестима от титулярите си. При евентуална убедителна победа уругвайците можеха да се надяват да бъдат един от шестте най-добри втори отбора, които продължават във втората фаза.

При жребия за осминафиналите Коринтианс се падна срещу друг бразилски отбор- Фламенго, който завърши 2-и в група 8 на турнира и изчакваше развоя на оставащите две групи. Интересен двубой се очертава между Банфийлд (Аржентина) и Интернасионал (Бразилия), както и старите врагове Крузейро (Бразилия)- Насионал (Монтевидео, Уругвай).

Ето и пълният жребий:

Фламенго (Бразилия)- Коринтианс (Бразилия)

Алианса Лима (Перу)- Универсидад де Чили (Чили)

Гуадалахара (Мексико)- Велес Сарсфийлс (Аржентина)

Онсе Калдас (Колумбия)- Либертад (Парагвай)

Университарио Лима (Перу)- Сао Пауло (Бразилия)

Крузейро (Бразилия)- Насионал Монтевидео (Уругвай)

Сан Луис Потоси (Мексико)- Естудиантес (Аржентина)

Банфийлд (Аржентина)- Интернасионал (Бразилия).

Срещите ще се играят на 28-и април и 5-и май.