Континенталното първенство на Северна и Централна Америка, известно като КОНКАКАФ Голд Къп, ще се провежда не с 12, а с 16 отбора от 2019-а година. 
Другата новост е, че мачове няма да се провеждат само в една страна-домакин, а по целия континент, както и на островите от Карибско море, съобщиха от КОНКАКАФ днес.

Турнирът обичайно се провежда в САЩ, а участниците са отбори от целия регион, както и са канени такива от други континенти- Бразилия и Република Корея.
САЩ и Мексико са спечелили 13 от всичките 14 първенства, а единственото изключение е през 2000-ата година, когато Канада вдига купата.

"Решихме да опитаме да извадим мачовете от Северна Америка. Има фенове, които биха искали да гледат в Централна Америка, както и в Карибския басейн.

"Надяваме се това да увеличи популярността на турнира. Има и друг момент. В региона ни има държави, които имат само по един стадион на международно ниво и няма как да вземат целия турнир. Но пък на този стадион могат да гледат 1, 2 или 3 мача от Голд Къп, се казва в официалното изявление.

Промяната наподобява решението на УЕФА да направи Европейско първенство по целия континент през 2020-а в 12 града./БТА